نحوه برخورد با افراد منفی نگر؛ معرفی 11 راه حل کلیدی

به گزارش بلاگ پو، آیا با خصوصیات افراد منفی نگر آشنایی دارید؟ آیا در اطرافیان خود افرادی با تفکرات منفی می شناسید؟ به طور کلی، افراد منفی نگر در زندگی روزمره خود همیشه به دنبال جنبه منفی قضایا و اتفاقات هستند. در این مقاله، راهکارهای برخورد با افراد منفی نگر را تشریح می کنیم.

نحوه برخورد با افراد منفی نگر؛ معرفی 11 راه حل کلیدی

نحوه برخورد با افراد منفی نگر

1. با افراد منفی نگر وارد بحث نشوید

یکی از مهم ترین نکات در رابطه با نحوه برخورد با افراد منفی نگر این است که تحت هیچ شرایطی با چنین افرادی بحث نکنید، چرا که این گروه از افراد به شدت به عقاید خود پایبند بوده و هرگز حاضر نمی شوند تا گفته های طرف مقابل را تأیید نمایند. در واقع، افراد منفی نگر همیشه دلایلی برای پافشاری روی دیدگاه های خود داشته و ادامه بحث با آنها منجر به بدتر شدن مسئله مربوطه خواهد شد. بنابراین برای حفظ ارزش های خود هرگز وارد بحث با چنین افرادی نشده و در عوض بعضی نظرات سازنده ارائه دهید. در چنین شرایطی اگر فرد مقابل از این موضوع سوءاستفاده نموده و از موضع خود کوتاه نیامد، موضوع را به طور کامل رها کنید.

2. با افراد منفی نگر همدردی کنید

آیا تا به امروز برایتان پیش آمده است که از کسی برنجید و اطرافیانیان با گفتن جمله آرام باش! سعی در آرام کردن شما داشته باشند؟ در چنین شرایطی چه احساسی داشتید؟ آیا واقعاً آرام شدید یا بالعکس احساس ناراحتی و خشمتان بیشتر شده است؟

به طور معمول، افراد منفی نگر یا افرادی که از چیزی ناراحت هستند، بیشتر از کوشش برای آرام کردنشان احتیاج به گوشی شنوا دارند. در واقع، گوش کردن به این گروه از افراد و همدردی کردن با آن ها موجب می گردد تا راحت تر به احساساتشان و افکارشان جهت داده و بدین طریق راهکار مسائل خود را بیابند. چرا که هر یک از افراد راهکار مسائلشان را باید در درون خود جست وجو نمایند.

با این حال همیشه به خاطر داشته باشید که حدودی را برای ابراز همدردی با اطرافیان معین کنید. چرا که در غیر این صورت بعضی افراد منفی نگر از خیرخواهی تان سوءاستفاده نموده و ممکن است از این طریق آسیبی به شما برسانند.

3. دست یاری به سویشان دراز کنید

بعضی از افراد راهکار یاری به اطرافیانشان را به صورت ناخودآگاه در گریه کردن به همراه آنهامی دانند! در حالی که می توان با ارائه بعضی نظرات سازنده به برطرف مسائل دوستان خود یاری کرد؛ بنابراین در رابطه با نحوه برخورد با افراد منفی نگر نیز می توان با گفتن جملاتی ساده همچون خوبی؟ یا چه یاریی از من برمیاد؟ به دوستان و اطرافیان منفی نگر خود در جهت بهبود شرایط و برطرف مسائلشان یاری کنیم.

4. مکالمات خود را به موضوعات ساده و کم اهمیت محدود کنید

همان طور که پیش تر اشاره شد، افراد منفی نگر تمایل زیادی به پافشاری روی عقاید و دیدگاه های خود دارند. برای مثال، در صحبت پیرامون شرایط کاری خود همیشه ابراز نارضایتی می نمایند. لذا در مکالمات خود با این گروه از افراد ابتدا راهکارهای دوم و سوم را به کار بگیرید؛ اما در صورتی که راهکارهای مذکور منجر به بهبود شرایط نشده و افراد منفی نگر پیوسته بر افکار منفی خود پافشاری کردند، می توانید مکالمات را به سمت مثبتی کشیده و از بحث خارج شوید، چرا که احتمالاً افکار منفی این گروه از افرادی به اندازه ای عمیق است که با چند مکالمه ساده قابل برطرف نبوده و احتیاجمند راهکارهای مناسب تری هستند.در واقع، راهنمایی مکالمات به سمتی مثبت موجب می گردد تا فضای متشنج به مرور آرام شده و اوضاع قابل کنترل گردد. برای مثال، در چنین شرایطی می توانید موضوعاتی مانند صحبت در خصوص یک فیلم، اتفاقات روزانه یا خبرهای مربوط به دوستان مشترکتان را مطرح کنید.

بیشتر بخوانید: چگونه شاد باشیم ، راهکارهایی ساده و کاربردی برای شاد بودن

5. نظرات و دیدگاه های منفی را نادیده بگیرید

یکی دیگر از راهکارهای مناسب برای یاری به این افراد برای رهایی از افکار منفی این است که نظرات آن ها را نادیده بگیرید؛ به عبارت دیگر، در صورتی که دوستتان نظراتی منفی داشته یا دارای تفکراتی منفی است، می توانید پاسخ هایی مانند می دونم یا باشه به او بدهید. از سوی دیگر، در صورت مواجهه با سخنان، شرایط و دیدگاه های مثبت از جانب دوستتان می توانید با شور و شوق او را تأیید یا نظرات مخالف خود را به روشی مناسب ارائه دهید. در چنین شرایطی دوست منفی نگر شما نسبت به مثبت اندیشی علاقه مند شده و به مرور از تفکر خودش فاصله می گیرد.

6. افراد را به خاطر جنبه های مثبتشان تحسین کنید

به طور کلی، افراد منفی نگر علاوه بر دیگران نسبت به خود نیز افکار منفی داشته و بدین طریق به خودشان آسیب های جدی وارد می نمایند. به همین دلیل، به منظور بهبود شرایط دوستان خود می توانید به کارها، دیدگاه ها یا وجوه شخصیتی مثبتشان فکر نموده و آن ها را به خاطر داشتن چنین صفات مثبتی تحسین کنید. با انجام چنین کاری ممکن است دوستان منفی نگرتان در ابتدا سخنان شما را رد نموده و آن ها را نپذیرند. با این حال در درون خود حس مثبتی داشته و از این موضوع شاد می شوند. در واقع، این موضوع اولین گام مثبتی است که می توانید برای یاری به دوستان خود در جهت دوری آن ها از افکار منفی بردارید.

7. در مکالمات خود حداقل 3 نفر را مشارکت دهید

به طور کلی، مکالمه های دو نفره با افراد منفی نگر منجر می گردد تا فشار بار منفی مکالمه روی شما زیاد باشد. با این حال، می توانید از 2 یا 3 نفر دیگر یاری گرفته و با اطرافیان منفی نگر خود به مصاحبه بنشینید. در چنین شرایطی به راحتی می توانید روی مراحل دوم و سوم تمرکز نموده و در جهت بهبود شرایط قدم بردارید.

8. در شخصیت هر یک از افراد به دنبال صفات مثبت باشید

صرف نظر از اینکه فردی دارای افکار منفی است یا خیر، در نهایت این شما هستید که فردی را منفی نگر دانسته یا بعضی وجوه شخصیتی مثبت در او کشف می کنید! به عبارت دیگر، همیشه به خاطر داشته باشید که نوع نگاه شما به افراد در میزان منفی یا مثبت بودن برداشتتان از افکار آنها مؤثر است؛ بنابراین سعی کنید تا در رفتار، گفتار و صفات افراد به دنبال نکاتی مثبت بوده و نگاهی صفر یا یک به آن ها نداشته باشید. به بیان دیگر، باید یاد بگیرید تا خوبی های دیگران را بیشتر از وجوه منفی شخصیتشان دیده و بر اساس رفتارهای مثبتشان با آن ها رفتار کنید. با این حال، انجام چنین کاری تا حدودی سخت است اما می توانید با سعی و کوشش از چنین مهارتی برخوردار شوید.

9. زمان محدودی را به معاشرت با آن ها اختصاص دهید

به طور کلی، افراد تحت تأثیر افکار منفی اطرافیان خود قرا بگیرند. در واقع، تأثیر خصوصیات افراد منفی نگر بر روی اطرافیان موجب می گردد تا در برابر فشارهای استرس و حتی بیماری های قلبی آسیب پذیر شوید. با این حال دلیلی ندارد که منفی نگری اطرافیان منجر به آسیب رساندن به شما گردد. به همین دلیل، متناسب با شرایط خود و صندلی فرد منفی نگر در زندگی خود می توانید روابط خود را محدود نموده و زمان کمی را به گذران وقت با آن ها اختصاص دهید.

10. نظرات خود را بیان کنید

از جمله دیگر راهکارهای مناسب در جهت نحوه برخورد با افراد منفی نگر این است که در برابر افکار، دیدگاه ها و رفتار منفی آن ها سکوت نکنید. به عبارت دیگر، سکوت در برابر سخنان منفی چنین افرادی (به خصوص اگر مخاطبشان خودتان باشید) به منزله تأیید این نوع افکار بوده و موجب می گردد تا افراد به نادرستی گمان نمایند که رفتار، گفتار و افکارشان صحیح بوده و مسئله ای ندارند! بنابراین در برابر رفتار منفی این گروه از افراد واکنش نشان دهید تا آن ها نیز متوجه رفتار نادرست خود شده و در جهت بهبود شرایط اقدام نمایند.

11. از ادامه ارتباط با آن ها خودداری کنید

این راهکار از مجموعه روش های نحوه برخورد با افراد منفی نگر در شرایطی به کار گرفته می گردد که هیچ یک از روش های فوق مؤثر نبوده و این افراد بر دیدگاه های منفی خود پافشاری می نمایند. در چنین شرایطی، مناسب ترین روش قطع روابط با آن هاست. با این حال، چنانچه دوست منفی نگر شما یکی از دوستان ارزشمند یا عضوی از خانواده تان به شمار می رود، می توانید پیش از قطع ارتباط موضوع را با وی در میان بگذارید. در این صورت او می تواند در جهت بهبود افکار منفی خود اقدام نموده یا با تصمیم شما برای محدود کردن ارتباط موافقت کند. به علاوه، به خاطر داشته باشید که زمانتان با ارزش است و باید آن را با افرادی بگذرانید که تأثیر مثبتی بر شما دارند.

جمع بندی

در این مقاله به آموزش نحوه برخورد با افراد منفی نگر پرداختیم. با مطالعه و عمل به هر یک از راهکارهای مذکور می توانید نحوه برخورد خود با دوستان، اطرافیان یا اعضای خانواده که دارای افکار منفی هستند را به خوبی کنترل کنید. یکی از راه های رهایی از تفکر منفی، تمرین شاد بودن است. پیشنهاد می کنیم اطرافیان منفی نگرتان را با 17 راهکار ساده و کاربردی برای شاد بودن آشنا کنید. آیا شما نیز تجربه رویارویی با افکار منفی داشته اید؟ چه اقداماتی برای مقابله با افراد منفی نگر یا دوری از افکار منفی انجام داده اید؟ نظرات و تجربیات خود را با ما و سایر کاربران در میان بگذارید.

پریها: پریها مجله گردشگری، خبری، موفقیت، آشپزی و سرگرمی میباشد.

مجله سرگرمی: مجله سرگرمی و گردشگری

منبع: مجله انگیزه
انتشار: 13 شهریور 1400 بروزرسانی: 13 شهریور 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 33519

به "نحوه برخورد با افراد منفی نگر؛ معرفی 11 راه حل کلیدی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نحوه برخورد با افراد منفی نگر؛ معرفی 11 راه حل کلیدی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید