شروع رویش دوباره زمین در بامداد روز پنج شنبه

به گزارش بلاگ پو، همزمان با شروع اعتدال بهاری، در ساعت یک و 28 دقیقه بامداد روز پنج شنبه شروع سال 1398 است.

شروع رویش دوباره زمین در بامداد روز پنج شنبه

اعتدال بهاری به لحظه ای گفته می گردد که خورشید از دید ناظر زمینی، استوای سماوی را قطع و از آن عبور کند و به اصطلاح علمی، زاویه میل آن صفر گردد. به عبارت دیگر زمانی است که زاویه تابش خورشید بر استوای زمین عمود باشد. این به معنای آن است که نور خورشید در این لحظه به مقدار مساوی به نیمکره شمالی و جنوبی می رسد. علاوه بر آن در روز اول فروردین تقریباً طول روز و شب در نقاط مختلف دنیا یکی می گردد و مرکز خورشید دقیقاً 12 ساعت بالای افق واقع شده است و قابل رؤیت است.

در تقویم خورشیدی ایرانی برای مشخص روز تقویمی شروع سال، ظهر نسبت به لحظه تحویل سال (اعتدال بهاری) در نظر گرفته می گردد. یعنی در صورتی که لحظه تحویل سال قبل از ظهر باشد همان روز، روز شروع سال و چنانچه لحظه تحویل سال بعد از ظهر باشد فردای آن، روز شروع سال به حساب می آید. از این رو میانگین سالانه لحظه اعتدال بهاری (تحویل سال) بین ظهر آخرین روز سال و ظهر اولین روز سال؛ یعنی نیمه شب (حدوداً ساعت 00:00 بامداد اولین روز سال) خواهد بود. این تقویم بیشترین هماهنگی با زمان واقعی نجومی دارد و نوروز آن هماهنگ با میانگین اعتدال بهاری است.

مهندس مسعود عتیقی، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران اظهار کرد: ساعت یک و 28 دقیقه و 27 ثانیه بامداد روز پنج شنبه، روز اول فروردین ماه سال 1398 و لحظه تحویل سال است.

وی با بیان اینکه سال اعتدالی از دو بار قرار دریافت مرکز خورشید بر نقطه اعتدال بهاری حاصل می گردد که مقدار آن برابر با 365.242 هزارم شبانه روز است، اظهار کرد: چون در تقویم شبانه روز کامل در نظر گرفته می گردد، اضافه بر 365 روز تحت عنوان کبیسه نامگذاری می گردد و از این نظر تقویم ایرانی یکی از دقیق ترین تقویم های دنیا به شمار می رود.

عتیقی یادآور شد: این امر به گونه ای است که گفته می گردد اگر تقویم میلادی هر 2 هزار و 500 سال یک شبانه روز کم دارد، این میزان برای تقویم خورشیدی هر 10 هزار سال است که این عدد دقت تقویم خورشیدی را نشان می دهد.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران ادامه داد: این کبیسه ها هر 4 سال تکرار شده و برای بالا رفتن دقت تقویم خورشیدی در دوره های مشخصی کبیسه های 5 ساله نیز اجرایی می گردد.

عتیقی در مورد نقطه اعتدال بهاری، شرح داد: دو مدار گردش زمین به دور خورشید و یا به عبارتی گردش ظاهری خورشید روی کره آسمان که به دایرةالبروج مشهور است، با مدار استوای آسمان که کره آسمان را به دو نیمکره مساوی تقسیم می نماید، دارای زاویه 23.5 درجه است.

وی افزود: در دو نقطه این دو دایره بزرگ (دایرةالبروج و مدار استوای آسمان) با یکدیگر تقاطع دارند که به این دو نقطه اعتدالین گفته می گردد. یکی اعتدال بهاری و دیگری اعتدال پاییزی است.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران خاطر نشان کرد: تا عصر هخامنشیان مبنای شروع سال، اول پاییز بوده است؛ چراکه شاید شغل اکثریت مردم کشاورزی بوده و سرانجام فصل تابستان مصادف با فصل برداشت محسوب می شد؛ از این رو شروع فصل پاییز را به عنوان سال نو جشن می دریافتد، ولی بعد از دوره هخامنشیان مبنای شروع سال، روز اول بهار نهاده شد.، ایسنا

پریها: پریها مجله گردشگری، خبری، موفقیت، آشپزی و سرگرمی میباشد.

مجله سرگرمی: مجله سرگرمی و گردشگری

منبع: ایران آنلاین
انتشار: 13 شهریور 1400 بروزرسانی: 13 شهریور 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 5578

به "شروع رویش دوباره زمین در بامداد روز پنج شنبه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شروع رویش دوباره زمین در بامداد روز پنج شنبه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید