راه حل کاهش آلودگی صوتی در مناطق مسکونی بزرگراه ها چیست؟

به گزارش بلاگ پو، سرپرست شرکت کنترل کیفیت هوای تهران ضمن اشاره به شرایط اضطراری صوت در مناطق مسکونی بزرگراه های تهران گفت: با استفاده از راهکارهایی می توان از شدت صوت در این مناطق کاست.

راه حل کاهش آلودگی صوتی در مناطق مسکونی بزرگراه ها چیست؟

به گزارش گروه رسانه های خبرنگاران، حسین شهیدزاده در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه حدود مجاز تراز صدا برای مناطق مسکونی در دوره زمانی روز و شب به ترتیب 55 و 45 دسی بل است، توضیح داد: در حال حاضر بر اساس داده های سازمان فناوری اطلاعات، بیش از 70 درصد کاربری مجاور بزرگراه ها مسکونی است. میانگین تراز صوتی در حاشیه بزرگراه ها بر اساس نتایج اندازه گیری های صورت گرفته توسط شرکت کنترل کیفیت هوا، در دوره زمانی روز بین 70 تا 80 دسی بل است از این رو در کاربری های مسکونی مجاور بزرگراه ها، میانگین تراز صوتی در دوره زمانی روز، 15 تا 20 دسی بل بالاتر از حدود مجاز در نظر گرفته شده توسط سازمان حفاظت محیط زیست بوده و شرایط از حد اضطرار عبور نموده است.

وی با بیان اینکه درصدر این بزرگراه ها، بزرگراه تندگویان است، توضیح داد: متاسفانه در بزرگراه های تهران از جمله این مکان، فاصله خانه های مسکونی از لبه بزرگراه خیلی کم است و در نتیجه صدای بزرگراه به طور کامل در خانه ها شنیده می گردد.

شهیدزاده با تاکید بر اینکه هنگام ساختمان سازی باید فاصله لازم از کنار بزرگراه رعایت گردد، گفت: کسی که در مجاورت بزرگراه ساخت و ساز می نماید باید قوانین و مقرارت مربوط به ساخت و ساز را رعایت کند ولی متاسفانه این اتفاق نمی افتد. برای مثال خانه هایی که کنار بزرگراه ساخته می شوند باید حتما پنجره های دو جداره داشته باشند و در دیوارهای آن از جاذب صوت استفاده کرد تا از شدت صدا بکاهند.

سرپرست شرکت کنترل کیفیت هوای تهران ادامه داد: نکته اول برای حل این مشکل این است که هنگام ساختمان سازی قوانین و مقررات را رعایت کنیم اما اکنون که کنار بزرگراه ها ساختمان ساخته شده است می توان با استفاده از بعضی راهکارها شدت صوت را کاهش داد. یکی از این راهکارها استقاده از فضای سبزی است که قابلیت کاهش صوت را داشته باشد. بوته های انبوه و درختانی با برگ های بزرگ می توانند صدا را جذب نمایند.

وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از راهکارهایی که برای کاهش صوت در مناطق مسکونی بزرگراه ها استفاده می گردد، نصب دیوارهای صوتی است، اظهار کرد: کارکرد این دیوارها با توجه به ارتفاع و جنس آن ها متفاوت است البته باید در نظر داشت که دیوارهای صوتی از نظر شهرسازی، المان مناسبی نیستند چرا که ظاهری نازیبا به فضا می دهند و به صورت ناخواسته تفکیکی را بین محیط اطراف و بزرگراه ایجاد می نمایند.

سرپرست شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در سرانجام با بیان اینکه جلسات صوت شرکت کنترل کیفیت هوای تهران به صورت ماهانه تشکیل می گردد و نمایندگان کمیسیون های شهرسازی و محیط زیست شورای شهر تهران نیز در این جلسات حضور دارند، گفت: بنابراین برای شورای شهر تهران صورتجلسه صوت و نقاط اضطراری و راهکارهای کاهش صوت در این مناطق فرستاده می گردد.

به گزارش ایسنا، آلودگی صوتی می تواند اثراتی منفی بر انسان داشته باشد. ابتلا به سردرد، ناراحتی عصبی، کاهش شنوایی، زخم معده، افزایش فشار خون، بیماری های قلبی، کاهش تمرکز و تنش در ارتباط با دیگران از جمله این اثرات است.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

turkeyro.ir: ترکیه: سفر بقه سرزمین زیبایی ها، استانبول، آنتالیا، آنکارا، کوش آداسی

pariha.ir: پریها مجله گردشگری، خبری، موفقیت، آشپزی و سرگرمی میباشد.

منبع: خبرگزاری تسنیم
انتشار: 23 آبان 1400 بروزرسانی: 23 آبان 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 8527

به "راه حل کاهش آلودگی صوتی در مناطق مسکونی بزرگراه ها چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راه حل کاهش آلودگی صوتی در مناطق مسکونی بزرگراه ها چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید